Påsk IPA – öl nr 23

Karriärens första fiaskobryggning.

Receptet nedan är på en höft, precis som bryggningen 😉

Ca 1,2 kg Marris Otter
Ca 37 gram caraplus 10
Ca 37 gram caraplus 150
Ca 1,1 kg torkat maltextrakt (varav knappt 100 gram ljust, resten extra ljust)

Mäskade i 75 minuter vid 67 grader. Utmäskning vid 75 grader i 10 min.

Simcoe, Fuggles och Cascade. Vid 60, 15, 10 och 2 minuter. Förhoppningen var 15 gram Simcoe vid 60 min och 20+20 gram Fuggles och Cascade vid de sena givorna. Blandade dock ihop mina humlepåsar och bara gudarna vet vilken blandning det egentligen blev.

Kokade i 90 min.

Använde skördad California Ale (WLP 001).

Jäsning i rumstemperatur (ca 20 grader) i 20 dagar.

Tänker mig 4-5 dagars torrhumling med Cascade och Fuggles när primärjäsning är klar.

Uppdatering:
Det blev en veckas torrhumling och ingen kallkrasch. Har lite problem med kolsyreutveckling i några av mina öl och vågade inte chansa.
Istället blev det flasktappning och kolysyrejäsning i rumstemperatur. 32st 33 cl flaskor som alla primades med en mockasockerbit. FG landade på 1.011 och med ett OG på 1.052 ger det en alkoholhalt på ca 5,7% ABV efter kolsyrandet.

Efter 6 dagar kylde jag och öppnade den första flaskan. Gott! Mycket gott! Och skaplig kolsyra och skum! Yes!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s