Bryggning av stout och koll av kalas-pale-ale

Förra helgen bryggde jag och en kompis en pale ale med mycket humle tillsatt sent i koket. Ölet är till min kompis svåger som fyller 50 i början av juni. Idag har det jäst i åtta dagar och vi smakade av det för att avgöra om vi skulle torrhumla eller ej. Beslut togs att inte torrhumla. Nu får det stå ett par dagar till innan jag flasktappar. Ett partyfat blir det också till 50-åringen, som han får bjuda ur på självaste kalaset.

Just nu pågår kylning av dagens bryggd – en oatmeal stout. Bryggningen har flutit på riktigt bra och om ett litet tag ska hela den mörka härligheten ner i jäshinken. Har använt rostade havregryn och kornflingor som kallstöptes ett dygn. Maltbasen utgjordes av Maris Otter, munchnermalt och en skvätt crystal 150. Använde WLP004 (irish ale yeast). En bitterhumlegiva på 45 gram EKG. Ska bli spännande att smaka denna om ett antal veckor 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Öl och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s