Rädda det som räddas kan :)

Jag bryggde en lager dagen före nyårsafton. Ölen smakar riktigt bra men har, trots att det nu gått över två månader sedan den flasktappades, inte lyckats utveckla kolsyra.

Igår öppnade jag alla flaskor och tillsatte 0,5-1 ml jäst (1 gram Safbrew F2 blandat med 1,2 dl kokat och avsvalnat vatten) per flaska. På med nya kapsyler igen och ner i backarna. Nu får de stå i ett par veckor i rumstemperatur och sedan får jag se om jag kallagrar igen… Jag ger mig inte! Det ska bli kolsyra i min lager 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Lager och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Rädda det som räddas kan :)

  1. Hannes skriver:

    Så trist, du får rapportera resultatet sen!

    • nybryggaren skriver:

      Hej Hannes! Det gick vägen! Efter nio dagar har jag nu äntligen kolsyra i lagern. Vad grymt skönt det är att lyckas rädda god öl från att gå i vasken.

  2. Mata skriver:

    Hej. Hur droppade du ner jästen? Alltså hur doserade du 0,5-1ml? Tack för svar.

  3. Mata skriver:

    Det gjorde jag med, men F2an ville inte lösa upp sig, trots att den låg i över 30 min. De små prickarna skönk bara till botten. Blandade sockerlagen med jäst i jäshinken och tappade upp på flaska, men när jag kom till slutet låg all jäst på botten. Gör jag något fel?

    • nybryggaren skriver:

      Jag blandade inte ut jästlösningen i jäshinken. Jag hade redan tillsatt socker i flaskorna och väntat drygt 2 månader utan att det utvecklades någon kolsyra. Därför öppnade jag samtliga flaskor och tillsatte jästlösningen med hjälp av plastsprutan, flaska för flaska. Därefter åkte det på nya fräscha kapsyler. Vill minnas att det tog ca 10 dagar i rumstemperatur innan jag hade fin kolsyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s