Torrhumling av IPAn

I förkylningstider blir det inte alltid som man tänkt sig.
Jag bryggde en IPA för tre veckor sedan. En riktigt kaotisk bryggning som lämnade mycket övrigt att önska. Idag har den jäst i 20 dagar och det var mer än dags för omtappning och torrhumling.

Kokade tre påsar och sex skedar i 15 minuter för sterilisering. Fördelade därefter 15 + 15 gram Fuggles (kottar) och Cascade (kottar) i humlepåsarna och använde två skedar per påse som sänke.

Mätte SG vid omtappning till 1.012. Färgen är gyllengul och det smakar finfint! 🙂

Räknar med att torrhumla i fyra, fem dagar innan jag kallkraschar.

20130302-152454.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Amerikansk IPA och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s