Bryggmästarens lager på flaska

Då var min första helmaltslager flasktappad 🙂
Efter 13 dagars primärjäsning, 2 dagars diacetylrast i rumstemperatur, ytterligare 14 dagar i sekundärkärl i kylskåpet och avslutningsvis 2 dagar i rumstemperatur var det dags…

Det här var gott! Och då pratar vi om ett ofärdigt, icke-kolsyrat öl! Nu låter jag det stå i rumstemperatur i 10 -14 dagar för att börja utveckla kolsyra. Därefter åker flaskorna in i kylen för lagring i ett par månader. Hur ska jag kunna hålla mig? 🙂

20130128-223741.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Lager och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bryggmästarens lager på flaska

  1. BrewByBrandis skriver:

    Ser gott ut!
    Väntan, inte min starkaste sida, min första helmaltare har jag 3 flaskor kvar av och den är lagrad i 2½ månad nu, mina 2 övriga som står på lagring har jag naggat på lite också
    MEn värt väntan, samtidigt som det är intressant att följa utvecklingen av ölen 🙂

  2. BrewByBrandis skriver:

    Ja det har varit en spännande resa kan man säga, med många intryck och förändringar.
    Efter 1 månad kalllagring var den kanon, nån vecka senare tämligen tråkig och platt för att sedan blomma ut med humlearomer ett par veckor senare. Nu tror jag den peakat faktiskt och de sista flaskorna går nog åt i helgen. Hade tyvärr bara 0,5L flaskor när jag tappade den satsen, håller på bygger upp förrådet med 0,33-0,35 cl flaskor nu så man kan njuta mer 😉
    Följer samma resa på en av mina andra lagers just nu, och den är från början mer ”rätt” gjord (rätt volymer i mäskning, kok etc) och den har en fantastiskt spännande resa så här långt (knappa månaden på kalllagring) Tar dock bara var ca 14 dag av den, och skall hålla mig nån månad nu så det finns nått kvar att njuta av senare 😉
    Det är rätt spännande och kul att följa ölets mognad på det sättet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s